10-jarig bestaan Dansstudio EDG: danser in de kijker deel 4

10-jarig bestaan Dansstudio EDG: danser in de kijker deel 4

 

Ook vandaag stellen we jullie graag voor aan één van onze dansers die de studio heeft zien groeien vanaf het begin. Hélène…

 

Dansen bij Dansstudio EDG begon in september 2010. Op dat moment was ik 8 jaar oud en volledig begaan met dansen. Mijn eerste herinneringen aan de lessen bij Elisabeth waren de lessen met Saar. We hadden veel plezier samen en streefden naar hetzelfde doel, dansen en plat zitten in spagaat. Dit laatste doel hield even stand maar is nu niet meer van toepassing, helaas.

Doorheen de jaren kwamen er naast ballet en jazz nog dansstijlen bij. Ik maakte kennis met Tapdans, Hiphop en Modern maar liet jammer genoeg jazz vallen. Op die manier kom ik aan 4u dans per week. Dit zijn 4u waar ik elke week opnieuw naar uitkijk. Het is zo ontspannend en amusant om tijdens de les nieuwe passen te leren en ondertussen plezier te maken met je vriendinnen.

De leukste herinneringen heb ik gemaakt tijdens de periode van de shows. Gedurende die periodes komen er zoveel verschillende emoties bij kijken dat het individuele dansen eigenlijk een beetje een groepssport wordt. Iedereen zit in dezelfde sfeer van stress en adrenaline dat het achter de schermen 1 grote, maar oh zo leuke, chaos wordt. Als toeschouwer merk je er weliswaar niets van want Elisabeth en heel het team in de coulissen zullen er voor zorgen dat alles verloopt zodat de show er piekfijn uitziet. En het eindresultaat loont, nog nooit heb ik slechte commentaren gehoord. Elisabeth slaagt er keer op keer in om elke danser te laten uitblinken op het podium. Je kan als danser niet anders dan de zondagavond van het show-weekend afsluiten met gemengde gevoelens: je bent doodmoe, zo trots en tegelijk zo triest dat de show erop zit en je opnieuw 2 jaar moet wachten op de volgende.

Ik ben Elisabeth heel dankbaar dat ze mij op zo’n manier heeft laten kennis maken met dansen. Ze is blijven geloven in mij zodat ik moed kreeg om elke keer opnieuw mijn best te doen. Het 10 jaar bestaan van de dansstudio samengevat in 3 woorden: ervaringsvol, leerrijk en plezierig.

Dankjewel,

Hélène aka mama zonnebloem, prins Erik, Hoedenmaker en Kapitein Haak