Elisabeth

Pre-ballet, Klassiek ballet, Klassiek ballet+, Jazz, Tap, Acro & Private Coaching

Elisabeth De Groote

°1985, Gent
A.I.S.T.D / CB / MB / TB

(Associate of the Imperial Society of teachers of Dance, London, UK)

Verknocht aan het roze balletpakje kreeg Elisabeth op zesjarige leeftijd de danskriebel te pakken. Het was voor haar de start van een fascinerende reis.

Ze startte op veertienjarige leeftijd aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen.

Na een jaar intensieve training zette ze haar opleiding verder in het buitenland. Ze perfectioneerde haar technieken aan “Tring Park, School for the Performing Arts” in Londen en aan “Kate Simmons Dance Ltd” in Manchester.

Ze studeerde af in 2005 met verschillende diploma’s op zak waarvan drie lerarendiploma’s: Cecchetti Ballet, Modern Ballet en Tap Ballet. Allemaal uitgereikt door ISTD.

Tijdens haar opleiding nam Elisabeth deel aan competities, workshops en stages. Hierdoor kon zij zich verder ontplooien onder de professionele begeleiding van gerenomeerde lesgevers waaronder Frederic Olivieri; The Balletboyz; Irek Mukhamedov; Noëlla Pontois; Attilio Labis; Maina Gielgud; Jean-Marc Marquerol; Fabrice Maufrais; Aimé De Lignière; …

Pilates Coach Ingrid Lootvoet (Knokke-Belgïe) trainde haar jarenlang in de Pilates methode.

Elisabeth startte haar professionele carrière voor de Portugese moderne Compagnie CéDéCé.

In 2006 startte ze als performer bij Costa Cruises. Promoties tot Dance Captain en Production Manager lieten niet lang op zich wachten.

Na vier jaar ruilde ze haar zeebenen terug voor vaste grond, meer bepaald haar geboortedorp Sint-Martens-Latem. Daar startte ze in september 2010 haar eigen dansstudio.

Naast haar eigen lessenrooster, coachtte Elisabeth (in samenwerking met Jac Delsing en Eliane De Gendt) ook het showteam van dansfederatie Fedes te Brugge.