Choreografie wedstrijd zondag 31 maart 2019

Zondag 31 maart, na het evenement op de Tennis van Latem, stelden verschillende jonge choreografen van de studio hun eigen choreografie voor. De jury, Juf Sjomara & Juf Emy, hadden de moeilijke taak om winnaars uit te kiezen. Geen evidente zaak om de verschillende stijlen en leeftijden te jureren.

 

 • Lena & Laure – modern: behaalden een waardige gedeelde 2de plaats voor de Senior Choreography prijs. Met hun choreo startten zij de wedstrijd, het duet werk zorgde voor mooie momenten in hun choreografie. Lena ontving een extra prijs voor haar danstechniek en omdat de jury leden gewoonweg ‘fan’ zijn van haar.

 • Anna – ballet: behaalde een mooie 2de plaats voor de Junior Choreography prijs. Haar ballet techniek en prachtige bloemenkrans gaven de choreo iets extra.

 • Glitter Girls Lisa & Chloé – jazz: wow-den de jury met hun prachtige kostuums! Als ware glitter girls zorgden ze voor een toffe choreo.

 • Manon – ballet/modern: winnaar van de Junior Choreography! Haar ruimte gebruik palmde de jury in alsook haar zekerheid om de jury recht in de ogen te kijken.

 • Laure & Stiene – modern: creëerden een echte sfeer in de zaal met hun choreo. Mooi bewegingsmateriaal en hun connectie als zussen vormden een mooi geheel voor de jury.

 • Margaux – ballet: was zoals een ballerina uit een juwelendoosje, fragiel & elegant. Haar port de bras en hoofd tilts straalden pure rust uit.

 • J3 Julie, Jitse & Juliette – hiphop/jazz: behaalden een 3de plaats voor de Junior Choreography prijs. J3 zorgden voor een mooie choreo. Hun uitstraling bleef van begin tot einde top. Jitse mocht een extra prijs (waardebon Dansstudio EDG) in ontvangst nemen voor haar mooie uitstraling.

 • Judith – hiphop: winnaar van de ‘Joie de la danse’ prijs. Judith bracht op ieders gezicht een glimlach met haar pure, natuurlijke uitstraling op de dansvloer.

 • Stiene – modern: winnaar van de Senior Choreogarphy! Stiene legde overduidelijk de lat hoog met haar zware choreografie, haar materiaal was enorm uitdagend en dit bleef niet onopgemerkt bij de jury.

 • Alex, Tia & Danielle – jazz: stonden alle 3 te genieten op de dansvloer. Hun muzikaliteit zorgde dat de choreo mooi tesamen werd uitgevoerd. Op het einde werd de jury verrast door hun leuke t-shirts!

 • Laure – Tap: behaalde een waardige gedeelde 2de plaats voor de Senior Choreography prijs. Haar moeilijke, gedetailleerde, muzikale tap choreo behaalde zelfs juf Sjomara’s instagram. 😉 Kostuum (als man) was ook goed doordacht voor het man & vrouw duet.

 

Het mag gezegd worden, het niveau lag hoog dit jaar! Als dansjuf van alle deelnemers was ik apetrots op hen allemaal! Alleen of in groep hebben ze allemaal hard gewerkt voor een mooi resultaat! Eén voor één dus allen een dikke proficiat gewenst!

Volgende editie hopen we jullie er opnieuw bij te hebben, met nog meer leuke prijzen.

 

Dansante groeten, juf Elisabeth