Dagboek Seadance – zondag 10 juli

Dagboek Seadance – zondag 10 juli

Na wat fileleed kwamen wij allen beetje per beetje aan op de kamplocatie. Grote valiezen, knuffelberen en slaapzakken gingen allemaal de trappen op naar de eerste verdieping. Daar hebben alle dansers (51 in totaal) hun ‘nestje’ gebouwd voor deze week. Na het afscheid verzamelden alle dansers in de kleine danszaal beneden in ons gebouw de Duinpieper. Elkaar beter leren kennen is het doel, dit deden we door allerhande opdrachten zoals van jong naar oud staan, alfabetisch,…

Een vieruurtje werd gesmaakt. De vieruurtje bestaan dagelijks uit een drankje (fruitsapje/fristi) en een koek (suikerwafel/madeleinetje…). Hierna was het tijd voor hun eerste dansles. Traditie getrouw beginnen we altijd met de kampdans, een niet al te technische dans met een hoog fun factor en groepsgevoel, juf Tine zorgde dit jaar voor deze choreo. Groep 4 (de oudste dansers) werden onderworpen aan hun eerste modern/hedendaagse dansles met juf Shania. Een korte opwarming gevolgd door het eerste deel van hun choreo voor de show op vrijdag. Doel van juf Shania is om hard te werken aan inleving van de choreo in combinatie met hun reeds behaalde techniek. Dat beloofd dus voor vrijdag.

Douchen, ja…het was al nodig. Het was een welgekomen afkoeling. 😉

Deze avond stond er pizza (in rechthoekige stukken) op de menu. Sommigen geloofden het dus ook niet aangezien het geen ‘puntpizza’s’ waren. 😛

Het winkeltje opende voor de eerste maal, iedere danser mag max. 1 frisdrank en 1 snack aankopen per avond. Dan verzamelden we om ons eerste avondspel uit te leggen. Voor vele dansers (niet hun eerste keer op Seadance) was dit geen verrassing -> 1 tegen allen. Een tof spel waar de groep 75min de tijd kreeg om alle taken te vervolledigen. Ze gingen er allemaal zo hard voor. Enkele van de opdrachten:

  • auto’s van juf Elisabeth en juf Tine gewassen
  • een rap gemaakt op het liedje ‘Waterval’ van K3
  • 500 toertjes gelopen rond ons gebouw
  • met de hele groep 5min gezwegen
  • op ruiltocht gegaan voor extra’s voor op de fuif (ze kwamen zelf terug met een disco bal)
  • 45 vlechtjes gemaakt bij 1 danser
  • oh ja en werden de moni’s ook getrakteerd op schouder massages! Hihi.

Jammer genoeg mocht het dit jaar niet zijn….niet alle opdrachten konden volbracht worden. Teleurgesteld gingen de dansers naar boven, pyjama’s aan en tanden poetsen. Na vele nachtzoenen en knuffels ligt iedereen in dromenland.

Slaapwel iedereen! Tot morgen…