Choreografie wedstrijd 29 april 2017

Zaterdag 29 april 2017 werd de derde editie van de choreografie wedstrijd gehouden in de zaal van de Simonnetschool te Sint-Martens-Latem. Jonge dansers hadden verschillende weken gewerkt aan het maken van hun eigen choreografie, kostuums en muziek keuze waren allemaal aan hen om te beslissen. Thuis bij vrienden repeteren hoorde daar dus ook bij, met de vele leuke verhalen ter gevolg.

De vakkundige jury bestond uit Rachel die helemaal uit de UK was gekomen om de dansers te beoordelen en juf Sjomara, de hip hop juf van de dansstudio. Beiden waren op zoek naar uitstraling en techniek van de dansers in combinatie met een interessante choreografie zonder te veel herhalingen van danspasjes. Partner werk, vernieuwende mix van dansstijlen en techniek werden enorm geapprecieerd door de jury.

De JUNIOR categorie had 4 choreografieën: Klassiek ballet, Moderne dans en Jazz dans waren de verkozen dansstijlen. Dansers van 3de t.e.m. 5de lj gaven het beste van zichzelf en stonden dan ook stuk voor stuk enorm trots voor de jury!

De SENIOR categorie bestond uit een totaal van 14 choreografieën, alle dansstijlen die aan bod komen in de dansstudio werden dan ook voorgesteld aan de jury. Dansers vanaf 6de lj tot 3de MB toonden het beste van zichzelf.

Na de voorstelling van alle groepen en hun choreo’s was het tijd voor de jury om te beslissen, geen gemakkelijke keuze ondervonden ze ook heel snel. Er werden waardebons voor de dansstudio en kleine dans accessoires uitgedeeld met als doel het stimuleren van de dansers.

 • Meeste potentieel: Anna Verstraete
 • Beste uitstraling: Sien en Tuur Diels
 • Meeste energie: Maxine Rogge
 • Beste muzikaliteit: Mutiara Nugroho Tri Satio
 • Best verhaal overbrengen aan publiek: Renée Hanssens
 • Beste Tap: Laure Verstraete
 • Beste Kostuum: TM51 – Elise, Roxanne en Juliette Marichal

De choreografie winnaars werden beloond met een medaille, de winnaars ontvingen ook een beker met vermelding van hun namen.

JUNIOR CHOREOGRAPHY

 1. Anna Verstraete – 3de lj – Klassiek ballet
 2. Zoë Alexander, Romane de Breyne & Aline Libbrecht – 5de lj – Jazz dans

SENIOR CHOREOGRAPHY

 1. Sien Diels, Pauline Maes & Laure Verstraete – 1ste & 2de MB – Moderne dans
 2. Stiene Verstraete – 6de lj – Moderne dans
 3. Amber De Smet & Aurélie Maes – 6de lj – Moderne dans

Prijs voor de JOIE DE LA DANSE werd dit jaar uitgereikt aan: Tuur Diels

 

Hopend dat alle dansers een positieve ervaring hebben gehad, kijken wij alvast uit naar editie 2019.

Juf Elisabeth was terecht trots op alle deelnemende dansers, PROFICIAT!