Dagboek Seadance – Dinsdag 13 Juli

Dagboek Seadance – Dinsdag 13 Juli

Dag twee zit er op, de wandelende wekker liep rond omstreeks 7u50. Bij de meeste kamers sliepen de dansers nog allemaal.

Na een lekker ontbijt vlogen we er opnieuw in. Kids van de tafeldienst moesten alles opruimen. Dit blijkt toch wel het minst favoriete klusje te zijn! 😉

Groep 1&2 begon hun dansdag met een les hedendaags modern met Helena, ze leerden er een shoulderroll en openingen and closings. Hierna smeten ze zich allemaal in een dramatische dans, benieuw wat ze ons vrijdag allemaal gaan tonen. Groep 3 had Klassiek ballet. We werken aan een korte choreo op de bekende muziek van het Zwanenmeer. Groep 4 wandelde naar het cultuurcentrum waar ze jazz kregen van Hanne. Old school jazz stijl choreo werd gestart, na de korte pauze werd groep 4 onderworpen aan hun eerste les Hiphop/Commercial. Een stijl die ze niet zo eigen zijn dus steeds een uitdaging voor hen ook. Groep 1&2 kreeg een les klassiek ballet waar we aan de basis technieken werkten. De oefeningen op diagonaal waren een groot succes: temps levés en grand jetés werden geoefend. Groep 3 kreeg hun eerste les moderne dans met juf Helena, zij leerden er de Coubtertechniek, een ‘pas de chat’ op de handen kwam er onder andere aan bod. Naast hun pittige dans hebben ze een creamoment gehad waarin ze zelf stukjes gemaakt hebben a.d.h.v. het thema ‘manipulatie’.

 

De eerste lading post werd verstuurd, een hele hoop brieven is reeds onderweg. Deze middag waren het fish sticks met puree op de menu, het heeft duidelijk gesmaakt.

De brievenbussen werden opgehangen aan hun deuren. De jongste dansers begonnen alvast lieve leuke briefjes naar elkaar te schrijven. Een gejubel telkens er opnieuw post in hun bus zat. 🙂

De eerste lading echte brieven en pakketjes zijn vandaag ook toegekomen. Veel blije gezichten gezien.

Deze namiddag trok groep 1 en 3 richting het strand, zij speelden ‘capture the flag’. Groep 2 begon hun zomerse jazz choreografie met Hanne. Groep 4 kreeg een uitdagende technische les en choreo van juf Delphine.

Als vieruurtje kregen alle dansers een madeleinetje en een appelsapje. Snel even de batterijtjes herladen om er dan terug in te vliegen.

Nu was het aan groep 3 hun beurt voor een lesje jazz dans, hun derde en laatste les van de dag. Groep 4 startte met hun vierde dansles van de dag. Een pittige dinsdag voor de oudste dus met een totaal van 6u dans. Zij kregen een trio aangeleerd uit ‘hello are you there’ waarin ze elkaar moeten leren aanvoelen en waarin hun partnerskills nog eens grondig opgefrist werden. Groep 1&2 trok naar het strand voor enkele leuke spellen.

 

Deze avond stond Macaroni op de menu, dit gaat toch altijd vlot binnen.

Na het eten trokken ze de duinen in voor hun avondspel: HET SMOKKELSPEL. De douane is gewonnen van de smokkelaars, maar er werd op en top aan teambuilding gedaan. Bij thuiskomst zijn ze nog allemaal in de douche gesprongen voordat ze gingen slapen.

Iedereen ging vlot slapen behalve twee kamers die duidelijk nog niet moe waren…