Dagboek Seadance – maandag 8 juli

Goedemorgen nieuwsgierigen…. 😉

De eerste kampdag zit er reeds op, dag twee is al begonnen. Wat een drukke dag is het geweest gisteren. Een vroege start voor velen van ons en het enthousiasme voor te gaan slapen zorgde voor een late ‘wacht’.

Na afscheid te hebben genomen van de ouders konden wij eindelijk starten met enkele kennismaking spelletjes. Van jong naar oud en alfabetisch in een rij staan blijkt moeilijker dan gedacht! De eerste dansles konden groep 1,2 & 3 de kampdans leren. Groep 4 kreeg een lesje jazz van Juf Tine. Aan de rode kaken te zien een topper! Onder leiding van juf Helena en juf Tine werden de eerste dansen voor vrijdag een feit.

Na de intense les konden de dansers eindelijk hun honger stillen. Tas soep met groenten, niet iedereen fan van die julienne groentjes. Rijst met brochette en currysaus smaakte duidelijk voor iedereen, een sappig stukje watermeloen als dessert ging er ook vlot binnen. Tafeldienst voor alle dansers deze week, altijd handig voor thuis ook! 😉

In de namiddag begon het echte werk.

Groep 1 kreeg hun eerste moderne dansles van juf Tine, groep twee knutselde erop los en groep 3&4 ontdekten hun spieren opnieuw in een les Klassiek ballet.

Na hun les was het tijd voor een 4-uurtje: een multivruchten sapje met een vanille/chocolade cakeje.

Groep 1 keek uit naar het knutselen met juf Elisabeth, hun creatieve brievenbussen hangen trots aan de muur. Gevuld met briefjes die ze naar elkaar sturen en natuurlijk post van jullie. Zij genoten ook nog even van een spel deze namiddag. Leven BLAD STEEN SCHAAR is altijd een voltreffer. Groep 2 begon aan hun jazz dansje met Juf Tine, enthousiast zijn ze allemaal, ik ben zo benieuwd! Groep 3&4 werden onderworpen aan een les moderne dans met Juf Helena, veel floorwork en verplaatsingen zorgen voor een intensieve les. Ook zij bereidden reeds iets voor voor vrijdag.

Er schreven reeds verschillende dansers hun eerste brieven (40+), de postbode zal het dus druk hebben deze week. 😉 De dansers hebben alvast hun eigen brievenbus geknutseld deze namiddag, klaar voor post! Vergeten jullie niks te sturen? 😛

Deze avond waren het stokbroodjes met beleg en salade. Die gingen zo vlot binnen, ook de allerjongsten aten 1,5 broodje op! Het winkeltje opende voor de eerste keer deze week, wat een stormloop. Geen paniek, heel veel dansers die bewust kozen voor enkel één ongezonde snack. Denk dat ze op de kamers reeds genoeg snoepgoed hebben dit jaar!

Tijd voor de avondactiviteit, traditie getrouw is dit 1 tegen allen, moni’s tegen de dansers. Wij verzamelden 40 opdrachten, te voltooien in 1u10mins. Hier alvast even een kijkje, de verhalen volgen zeker!

Het slapen gaan was wat moeilijker, ze hadden blijkbaar veel te vertellen tegen elkaar. Deze avond zal dat al stukken beter zijn!