Dagboek Seadance – maandag 6 juli

Goede avond nieuwsgierigen…. 😉

De eerste kampdag zit er reeds op, de dansers liggen allemaal in bed. Met ogen open of toe…. 😉 Wat een drukke dag is het geweest vandaag, toch hebben wij al enorm mogen genieten van al jullie schatten. We vinden het toch zo fijn om hen nog beter te leren kennen op kamp!

Een andere start dan anders, ja afscheid nemen een de poort was niet hetzelfde maar ik kan jullie verzekeren dat er geen traantjes hebben gevloeid na afscheid! We vlogen er onmiddellijk in met meester Michael, hij geeft reeds een jaar danslessen op zaterdag in de studio en met zijn choreografische talenten een meerwaarde op ons kamp. Hij heeft gezorgd voor een groepsdans waar jong en oud samen het podium delen. Een leuk deuntje en we voelden ons al onmiddellijk ergens op een zwoele warme zomer locatie…. De Horizon …

Na de les konden de dansers eindelijk hun honger stillen. Tas soep met groenten gevolgd door kip met patatjes en worteltjes. Het aanbod aan salade bleek al snel te weinig, van de jongste tot de oudste stonden wij allemaal verbaasd te kijken naar borden vol salade!! Bravo. Tafeldienst voor alle dansers deze week, altijd handig voor thuis ook! 😉

Tussendoor….

In de namiddag ging Michael verder met zijn groepschoreo. Hij startte de namiddag met twee groepen 2a en 2b. Een grote groep die vlot samenwerkte en zelfs iets speciaals in petto hebben. Verder verklappen we niet veel…

Helena, een andere topper op kamp, gaf ook haar eerste hedendaagse les aan groep 3. Sikkel voeten, kromme lijnen, rare vormen, het lichaam eens helemaal uit zijn comfort zone halen…. Op het einde van de les kwamen ze duidelijk allemaal  enthousiast naar beneden. De spierpijn van morgen….ja die nemen ze er graag bij.

Stig knutselde er op los met groep 1, de brievenbussen hangen klaar voor POST! Hebben jullie al iets gestuurd? Deze groep mocht ook als eerste naar hun kamers. Wat een plezier. Gelukkig kon Stig gemakkelijk helpen met al die hoeslakens op de stapelbedden. Helemaal geïnstalleerd kwam het briefpapier naar boven maar veel tijd was er niet.

Een korte pauze voor het 4-uurtje vandaag: een appel-kers sapje met een Luikse wafel erbij. Gaat altijd vlot binnen die 4-uurtjes.

Groep 1&3 mochten naar de grote danszaal voor hun repetitie met Michael. Groep 2b werd onderworpen aan Stig zijn eerste dansles op het kamp. Hiphop, commercial stijl. Groep 2a knutselde met Tine ook verschillende kunst-brievenbussen klaar voor post en wat moois voor onze Kampvideo.

Deze avond waren het stokbroodjes met beleg en salade. Opnieuw hadden we een te kort aan salade!

Het winkeltje opende voor de eerste keer deze week, wat een stormloop. Geen paniek, heel veel dansers die bewust kozen voor enkel één ongezonde snack.

Tijd voor de avondactiviteit, traditie getrouw is dit 1 tegen allen, moni’s tegen de dansers. Wij verzamelden een hoop opdrachten, te voltooien binnen de opgelegde tijd. Hier alvast even een kijkje, de verhalen volgen zeker!

Super leuke filmpjes kunnen jullie steeds op de FB en IG stories bekijken van de Dansstudio! Er werden reeds verschillende online geplaatst! Deze worden ook in de Seadance map opgeslagen, zodat jullie volgende week ook zeker nog eens samen met jullie dansers kunnen kijken! 😉

 

Tijd om te slapen….slaapwel iedereen!