Dagboek Seadance – woensdag 10 juli

Dag 3 komt ten einde. Een leuke dag vol dans, strand en een heerlijk ijsje!

We zijn de dag begonnen met een stevig ontbijt. Groep 1 en 2 startten hun dag met modern met juf Tine en werkten zo verder aan hun stukje voor vrijdag. Groep 3&4 warmde hun spieren op in een balletles met Elisabeth, een stevige les met uitdagingen voor de beginners en de gevorderde dansers uit de groep. Een snelle stretch om die stijve spieren wat te verlichten.

Na de korte pauze was het opnieuw dansles voor iedereen. Groep 1&2 genoten van een balletles met Elisabeth, we herhaalden basis passen en genoten van de verplaatsingspassen vanuit de diagonaal. Groep 3&4 had Modern/Partnerwork met juf Helena. Een leuke les vol nieuwe dingen.

Voor onze picknick zijn we niet ver gegaan, we trokken naar het strand en aten daar onze broodjes samen. De strandkar vol schepjes en emmers werd ook naar het strand gesleurd. Enkele dansers waagden zich in het water onder het toezicht van de redders en onszelf aan de waterlijn. Natuurlijk moest er iemand de handdoeken bijhouden….. 😉 Andere dansers genoten van rust op het strand samen met vriendinnen of zochten naar schelpen en levende beestjes.

 

Na een korte wandeling genoten alle dansers van een heerlijk ijsje als afsluiter van onze namiddag….

Een workout les, puur afzien dus: bibberende benen, verkrampende arm en buikspieren. Ik ben benieuwd hoe ze dit morgen gaan aanvoelen! De jongste dansers genoten van wat extra relax tijd voor een deugddoende douche en zoals ze zelf zeggen ‘om te chillen’.

Na het avondeten, kip met patatjes en erwtjes, ananas als dessert verzamelden groep 1&2 in de knutselruimte in hun pyjamas met slaapzakken en teddy beren in de hand. Klaar voor hun film: Huisdiergeheimen. Groep 3&4 oefende nog even hun moderne choreo voor vrijdag in, hierna begonnen ook zij aan een film, de fantastische ‘Greatest Showman’.

Iedereen naar bed, lichten uit … en dan was het niet zo stil!